گزارش تفصیلی بزرگداشت یاد وخاطره شهید حاج قاسم سلیمانی توسط معاونت فرهنگی دانشکده ادبیات وعلوم انسانی

گزارش تفصیلی بزرگداشت یاد وخاطره شهید حاج قاسم سلیمانی توسط معاونت فرهنگی دانشکده ادبیات وعلوم انسانی


معاونت دانشجویی فرهنگی دانشکده ادبیات و علوم انسانی با همکاری معاونت دانشجویی فرهنگی دانشکده الهیات و معارف اسلامی، به پاس مقام والای سردار آسمانی حاج قاسم سلیمانی مراسمی با حضور استادان، کارمندان و دانشجویان در ١٥ دی ماه ١٣۹٨ در تالار شهیدی این دانشکده برگزار کرد. در این نشست، استادان ادب و عرفان با سخنان و اشعار خود مقام والای این شهید را گرامی داشتند.
در ابتدای این نشست دکتر موسی عربی، معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دلنوشته ای در رثای سردار حاج قاسم سلیمانی خواند و بر ضرورت نقش دانشگاهیان در معرفی ابعاد وجودی قهرمانانی مانند شهید حاج قاسم سلیمانی تاکید کرد. در ادامه آقای دکتر کاکایی، استاد دانشگاه شیراز به تحلیل ابعاد شخصیتی این سردار بزرگ پرداخت و با اشاره به حدیث شریف: «من اخلص لله اربعین صباحا جرت ینابیع الحکمة من قلبه علی لسانه» راز محبوبیت آن شهید والا مقام را در مجاهدت خالصانه چهل ساله بیان کرد و گفت این موضوع باعث شد تا چشمه های حکمت از دل او بر زبانش جاری شود و همین قلب نورانی اش، باعث دلنشین شدن خنده های سردار شد.
این استاد دانشگاه ضمن اشاره به ویژگی های منحصر به فرد سردار سلیمانی در مقایسه با رهبران آزاده جهان از ویتنام گرفته تا آمریکای لاتین افرادی مانند چگوارا، ویژگی بارز سردار سلیمانی را در شهادت او توسط شقی ترین انسان ها و با دستور مستقیم دانست که این مساله، بزرگی حاج قاسم سلیمانی را می رساند؛ نه بزرگی ترورکنندگان. ایشان تشیع جنازه باشکوه سردار سلیمانی را بزرگ ترین انتقام از تروریستهای این حادثه دانست.
دکتر کاکایی با اشاره به بخشی از خطبه جهاد امام علی (ع) که می فرمایند: «فإنّ الجهاد باب من أبواب الجنة فتحه الله لخاصة اولیائه» (جهاد دری است از درهای بهشت که خداوند آن را برای بندگان خاصش باز کرده است) گفت سردار سلیمانی چهل سال این در را کوبید و منتظر پرواز بود.
این استاد دانشگاه به بازتاب جهانی این خبر در روزنامه های متعبر بین المللی نیز اشاره کرد و گفت: چهره هایی مانند محمود دولت آبادی، شفیعی کدکنی و... همگی با اشعار و دل نوشته هایی به تمجید این سردار بزرگ پرداختند. وی درنهایت با اشعاری که در رثای سردار سلیمانی سروده بود، سخنان خود را پایان داد.
دنیا چو بحر و ماها در موج غرقه گشتیم
رفتی و آرمیدی خوش دل کنار ساحل
چون برق رفتی آن سو ای عاشق شهادت
ما ناتوان بماندیم چون ناقه پای در گل
......
دکتر کافی عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، از شاعران ادبیات پایداری، از دیگر سخنرانان این جلسه بود که به بیان خاطره ای از سردار شهید سلیمانی درخصوص سینمای جنگ و دفاع مقدس پرداخت و سپس قطعه شعری که در رثای سردار سلیمانی سروده بود را خواند:
طوفان مرد''
مرحبا سپاهی مرد شرزه شیرکرمانی
داو برد دیو اوژن قاسم سلیمانی
ای «جبال بارز» را خود نمونه ای بارز
در خروش رودارود با شکوه وطغیانی
دکتر کلانتری، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و عضو مجلس خبرگان رهبری از دیگران سخنرانان این جلسه، به بیان سخنانی در برکات شهادت این سردار بزرگ پرداخت. این استاد دانشگاه با بیان این نکته که درست است که آمریکای جنایتکار و جبهه کفر و استکبار بالاخره انتقام گرفت، گفت: قطعا از این پس روح و پیام و آرمان های ایشان بیش از پیش و پررنگ تر، موثر واقع خواهد شد. وی شهادت ایشان را به شهادت آیت الله بهشتی و یاران شبیه دانست که نقطه عطف و روشنی در استمرار روند مقاومت و جهاد وایثار به شمار می رود.
عضو مجلس خبرگان رهبری در بخشی دیگر از سخنانشان به منش و اخلاق و جلوه های رفتاری این سردار آسمانی و همچنین از مهرورزی و مهر عمیقی که نسبت به اقشار مختلف مردم داشت، اشاره کرد و با بیان سخنانی از زبان سردار سلیمانی، ولایتمداری و علاقه شدید ایشان به مقام معظم رهبری را از ویژگی های بارز شهید حاج قاسم سلیمانی دانست.
در ادامه دکتر فضل الله میرقادری، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز نیز شعری را در مقام شهید و شهادت به زبان عربی خواند.
همچنین دکتر مرادی، معاون فرهنگی دانشکده ی ادبیات و علوم انسانی، از شاعران جوان نیز با سرودن اشعاری در رثای این شهید بزرگ پایان بخش این مراسم بود.
این راه راهِ نور است، بی شک ادامه دارد
این شعر، شعرِ خون است، صدها چکامه دارد
این سجده ی حضور است؟ یا جمعه ی ظهور است؟
''سردار'' بر سرِ دار، قصد اقامه دارد
 

summary-address :