دکتر سلیمان حیدری

دانشیار بخش تاریخ

پورتلت‌های تو در تو

جهت دسترسی به سایت مجله اینجا کلیک کنید

مجله‌ی «شعرپژوهی (بوستان ادب)» دانشگاه شیراز یکی از مجلات علمی تخصصی در حوزه زبان و ادبیات فارسی است که با مجوز کمیسیون نشریات کشور از سال 1388 با نام «بوستان ادب» از (مجله علوم اجتماعی و انسانی دانشگاه شیراز، که از سال 1364 در حوزه های علوم اجتماعی، علوم انسانی، علوم تربیتی، علوم سیاسی، اقتصاد و حقوق و ... به صورت ویژه نامه به چاپ می رسید) تفکیک شده و به صورت مستقل از سال 1387 شروع به کار نموده و اولین شماره آن در بهار 1388 منتشر شد و از سال 1389 به دلیل افزایش تعداد مقالات پذیرش شده، به صورت فصلنامه به کار خود ادامه داد. در سال 1391، بر اساس سیاست وزارت محترم علوم و کمسیون محترم نشریات بر تخصصی‌تر شدن مجلات، و با پیشنهاد هیأت تحریریه و موافقت اعضای محترم کمسیون در نشست مورخ 21/4/91 ، از سال 1391، به موجب نامه شماره‌ی 3/142673/3 روز 9/7/1391 این مجله به صورت تخصصی، در زمینه‌ی پژوهش‌های شعر فارسی (متون نظم) و با عنوان جدید «شعرپژوهی» فعالیت خود را ادامه داده است.

زبان مجله: مقالات مجله به زبان فارسی نمایه می شود، مقالات منتشر شده از سال 1400 دارای چکیده گسترده لاتین و منابع لاتین هستند.

با توجه به اینکه برخی از پژوهشگران ادبی گاهی با درنگ در متون ادبی به نکته‌ای تازه‌ یا دریافتی ظریف در فهم بعضی عبارات یا اشعار می‌رسند که شایسته است در قالب نوشته‌ای به اطلاع دیگران هم رسانده شود و مخاطب اصلی این گونه نوشته‌ها صاحب‌نظران دانشگاهی هستند و نشریه‌های عمومی برای طرح این گونه مباحث مناسب به نظر نمی‌رسند. از سویی دیگر ارزش برخی از این یافته‌ها گاهی بسیار بیشتر از مقالات طولانی‌ست که با ساختار مرسوم مقاله‌های علمی در مجله‌های علمی پژوهشی منتشر می‌شود. مجله شعرپژوهی بخشی از مجله را (در پایان هر شماره) به مقالات «کوتاه» اختصاص داده است که حجم این مقالات عمدتا از 2000 تا 4000 کلمه می تواند باشد.

ضمنا در راستای حمایت از پژوهشگران جوان، مجله شعرپژوهی، برای مقالاتی که نویسنده/نویسندگان آن (تمام ترکیب مولفان) دانشجو باشند، در مراحل پرداخت هزینه های داوری و پذیرش مقاله، پنجاه درصد تخفیف درنظر می گیرد.

 

 

صدیقه محمدی
(کارشناس پژوهشی )
مدیر اجرایی مجله شعر پژوهی

جهت دسترسی به سایت مجله اینجا کلیک کنید

مجله‌ی «مطالعات ادبیات کودک» یکی از مجلات علمی تخصصی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان ایران است که بر اساس مجوز کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور با نامه‌ی شماره‌ی1454/11/3 تاریخ 3/9/88، شروع به کار نمود و از همان ابتدا درجه‌ی علمی ­پژوهشی به این مجله اعطا شد. همچنین بر اساس نامه‌ی شماره 319/25/90 تاریخ 9/12/90 این مجله به عنوان نشریات نمایه شده ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) به تأیید رسیده است. اولین شماره این دو فصلنامه در بهار 1389 به چاپ رسیده و چاپ شماره های دیگر آن ادامه دارد. ذکر این نکته برای علاقمندان به ارسال مقاله لازم است که مقاله های ارسالی به این مجله می بایست در حوزه ادبیات کودک ایران بوده و در صورتی که مقاله ای در حوزه ادبیات کودک غیر ایرانی بخواهد در این مجله بررسی شود باید با یکی از آثار ایرانی تطبیق داده شود. کسب عنوان «نشریه هسته» به مجله از سال 1399 در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و کسب رتبه «الف» از سال 1402 از افتخارات این مجله می باشد. ضمنا در راستای حمایت از پژوهشگران جوان، مجله مطالعات ادبیات کودک، برای مقالاتی که نویسنده/نویسندگان آن (تمام ترکیب مولفان) دانشجو باشند، در مراحل پرداخت هزینه های داوری و پذیرش مقاله، پنجاه درصد تخفیف درنظر می گیرد.

صدیقه محمدی

(کارشناس پژوهشی )

مدیر اجرایی مجله مطالعات ادبیات کودک

 

جهت دسترسی به سایت مجله اینجا کلیک کنید

أصالة عن نفسی ونیابة عن هیئة تحریر المجلة العلمیة "دراسات فی تعلیم اللغة العربیة وتعلمها" یطیب لی أن أرحب بجمیع زوار موقع المجلة الإلکترونی سواء من الباحثین المهتمین بنشر بحوثهم فی المجلة أو طلاب العلم والمعرفة. إضافة إلی التعریف بالمجلة وأنشطتها المختلفة، یوفر الموقع شرحا مفصلا لخطوات التقدم للنشر، کما یوفر جمیع أعداد المجلة منذ إصدارها الأول عام 2017م وحتی الیوم للاطلاع علیها والاستفادة من البحوث العلمیة المنشورة بها والتی تغطی مجالات مختلفة کمناهج تعلیمیة، وطرائق تدریسیة، ووسائل تعلیمیة، وأنشطة حدیثة تلائم دارسی اللغة العربیة من غیر أبنائها. راجین أن تجدوا فیه ما یفید کم وینفعکم فی أمورکم العلمیة والعملیة.

رئیس هیئة التحریر: الدکتوریوسف نظری

 

المدیر الداخلی: الدکتور دانش محمدی

جهت دسترسی به سایت مجله اینجا کلیک کنید

دوفصلنامه 

زبان‌شناسی و گویش‌های ایرانی

 نشریه‌ای علمی- پژوهشی با دسترسی آزاد که از سال 1395 با مجوز رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران با همت گروه زبان‌شناسی بخش زبان‌های خارجی و زبان‌شناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز تأسیس شده است. این نشریه به صورت دو شماره در سال توسط دانشگاه شیراز منتشر می‌شود. مقاله‌های علمی پژوهشی در تمام حوزه‌های مربوط زبان‌شناسی و گویش‌شناسی زبان‌های ایرانی در این نشریه به چاپ می‌رسد. از آنجا که کشور ایران در برگیرنده اقوام گوناگون ایرانی با گویش‌ها و فرهنگ‌های خاص خود است، مقاله‌های این نشریه محمل مناسبی برای انعکاس ابعاد مختلف گویش‌ها و لهجه‌های مربوط به زبان‌های ایرانی است. در این نشریه، از انواع مقاله‌های پژوهشی اصیل و همچنین مباحث و پژوهش‌های نقادانه در زمینه گویش‌های ایرانی استقبال می‌شود. این نشریه در واقع جایگاه مناسبی برای انتشار جدیدترین مقاله‌های علمی-تحقیقی در حوزه‌ زبان‌‌شناسی و گویش‌های ایرانی است.

جلال رحیمیان

سردبیر مجله زبان‌شناسی و گویش‌های ایرانی

 

مریم خاک‌رنگین

کارشناس پژوهشی و مدیر اجرایی 

 

جهت دسترسی به سایت مجله اینجا کلیک کنید

Teaching English as a Second Language Quarterly

 

مجله آموزش مهارت های زبان (JTLS) اکنون  به  فصلنامه آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم و به اختصار  TESL و TESLQ  تغییر یافته و از شماره پاییز 2021 اعمال شده است. مجله آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم، یک فصلنامه با دسترسی آزاد با داوری دو سو ناشناس است که مقالات اصیل با ماهیت علمی بالا را توسط نویسندگان ملی یا بین المللی و فقط به زبان انگلیسی در زمینه‌های آموزش و یادگیری زبان و زیرشاخه‌های آن  منتشر می کند. براساس ارزیابی  ISC، مجله Q1 استرتبه این مجله بر اساس آخرین ارزیابی (1402-2023) توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری A (الف) است.

دکتر رحمان صحراگرد

سردبیر مجله

دکتر رضا رضوانی

دبیر تخصصی 

مریم خاک‌رنگین

مدیر داخلی 

 

رویدادها

اخبار و اطلاعیه ها

انتشار شماره 8 مجله دراسات فی تعلیم اللغة العربیة وتعلمها

انتشار شماره 8 مجله دراسات فی تعلیم اللغة العربیة وتعلمها

انتشار شماره 10 مجله «دراسات فی تعلیم اللغة العربیة وتعلمها»

انتشار شماره 10 مجله «دراسات فی تعلیم اللغة العربیة وتعلمها»